Pagina's

dinsdag 29 juli 2014

Courgetti met avocado mintsaus en graanaatappelpitjes

Dit is echt een favoriet en super gezond recept als vervanging voor pasta. Pasta gemaakt 
van Courgette sliertjen. Handig als je snelle koolhydraten wil vermijden en toch 
de behoefte hebt om pasta te eten. Courgettie maak ik gemakkelijk met 
mijn juliennesnijder. Dit handige, maar helaas ook prijzige apparaatje werkt als 
een reuze potlood en maakt letterlijk in een handomdraai prachtige sliertjes van 
je gourgette! Een simpele spirelli die je bij Dille& Kamille koopt werkt anders ook.
Deze alternatieve spaghetti is bij elke pastasaus heerlijk, maar hieronder vind je een 
van mijn favorieten


Wat heb je nodig voor 2 personen..
  • 2 courgette (om spaghetti van te maken)
  • 1,5 avocado
  • klein handje verse muntblaadjes
  • een hand amandelen zonder velletjes
  • Sap van een halve citroen
  • handje champignons
  • handje granaatappelpitjes
  • handje pompoenpitjes 


Zo maak je hem..
  • Begin met het maken van de courgette spaghetti met de juliennesnijder, leg daarna apart 
  • Snijd de champignons in plakjes, schenk wat olijfolie in de pan en bak de champignons op een laag vuurtje voor ongeveer 5 min.
  • Bak de pompoenpitjes kort aan in de pan en zet apart.
  • Stop de amandelen in een keukenmachine en mix tot kruimels. 
  • Voeg vervolgens de avocado, het citroensap en de muntblaadjes toe en mix opnieuw. 
  • Voeg naar eigen inzicht een beetje water toe tot de saus de juiste dikte voor je heeft. Voeg naar smaak wat zout & peper toe.
  • Voeg de saus bij de paddenstoelen en voeg ook de courgetti toe. Warm een paar minuten, maar hooguit 2 a 3. De pasta moet zeker niet gaar worden maar lekker knapperig blijven.
  • Verdeel de pasta over een bord. Strooi de pompoenpitjes en de graanaatappelpitjes over het gerecht en maak af met een blaadje munt.
  • enjoy!




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen